342 HYGIENE ON THE GO 740X400

Perheesi kanssa ulkoilu ja patikoiminen luovat muistoja, joita tulet vaalimaan pitkään. Kotisi ulkopuolella bakteereilta välttyminen on kuitenkin haasteellista, sillä suihkua tai vessaa ei välttämättä ole lähettyvillä ja osa julkisista paikoista kuhisee bakteereita. Onneksi meillä on sinulle muutamia vinkkejä, joten sinun tehtäväksesi jää vain perheesi hauskanpidosta huolehtiminen!

Parhaat hygienivinkit perheen ulkoiluun:

Puhtaana pysyminen

  • Sinulla ei välttämättä ole pääsyä vessaan tai puhtaaseen juoksevaan veteen, joten pidä Dettol Desinfioivaa Käsihuuhdetta ja puhdistusliinoja mukanasi. Näin voit puhdistaa perheesi kädet ennen ja jälkeen ruokailun
  • Bakteerit leviävät herkästi julkisten liikennevälineiden usein kosketetuista pinnoista käsiisi. Satojen ihmisten koskettaessa päivittäin samoja ovenkahvoja, kaiteita, istuimia ja laukkuhyllyä, desinfioiva käsihuuhde ja puhdistusliinat auttavat pitämään haitalliset bakteerit tiessään.

Elintarviketurvallisuus 

  • Kun ulkona paistaa aurinko ja on lämmintä, on mukavaa olla ulkona. Tällöin on kuitenkin tärkeää huolehtia, että basillit kuten E.coli, kampylobakteeri ja salmonella eivät tartu ruokiisi. Nämä bakteerit voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksiä, vatsakipuja ja ripulia.
  • Jos aiot pitää grillijuhlat tai mennä piknikille, varmista että erottelet kypsentämättömät ruuat kypsennetyistä ja valmisruuista. Älä myöskään unohda ruokiasi auringonpaisteeseen pitkäksi aikaa.
  • Jakaessasi ruokaa useamman ihmisen kesken, varmista että kulhoon ei ajaudu likaisia sormia, sillä nämä voivat levittää bakteereita muihin ihmisiin.

Ensiapu

  • Varaudu hoitamaan satunnaisia naarmuja ja haavoja, joita usein sattuu perheen ulkoillessa. Ota mukaasi laastaria ja puhdista haavat puhtaalla vedellä ennen kuin peität ne laastarilla.

Eläimet ja maatiloilla vierailu

  • Kotieläinpihat voivat olla hauska ajanviete koko perheelle, mutta on tärkeää muistaa että eläinten kanssa kontaktissa olemiseen liittyy myös riskejä. Älä anna eläinten nuolla sinun tai lastesi naamaa ja huolehdi, että lapsesi ei suukota eläimiä. Varmista myös, että koko perheesi pesee kätensä vedellä ja saippualla eläinten kanssa leikkimisen jälkeen ja etenkin ennen ruokailua. Jos sinulla ei ole juoksevaa vettä käytettävissäsi, Dettol Desinfioiva Käsihuuhde tappaa bakteerit tehokkaasti.