621 HEALTHY SKIN 740X400

Iho on ihmisen suurin elin - se kattaa koko kehosi ja säilyttää noin 20% kehosi nesteistä. Iho on täynnä lipidejä ja proteiinejä pitääkseen itsensä terveenä ja kosteutettuna. Pidä hyvää huolta ihostasi, sillä sen merkitys on tärkeämpi kuin arvaatkaan - se esimerkiksi suojaa sinua infektioilta ja auttaa säätelemään lämpötilaasi.

Iholla on neljä keskeistä tehtävää terveytesi suojelussa ja kaikki näistä auttavat sinua pysymään terveenä ja suojaavat sinua vaaroilta.

Suojelu

Ihosi on kehon uloin osa, joten se sen tehtävänä on suojella meitä ulkopuolista maailmaa vastaan. Se on tehokas suodatin infektioita ja haitallisia bakteereja vastaan.

Lämpötilan säätely

Ihollasi on keskeisenä tehtävänä säädellä kehosi lämpötilaa ja pyrkiä pitämään se 37°C asteessa, samalla suojaten sitä äärimmäiseltä kuumuudelta ja kylmyydeltä. Kun olet kuuma, ihosi alla olevat verisuonet laajenevat ja kehosi alkaa hikoilla alentaakseen kehon lämpötilaa. Päinvastoin kun olet kylmä, ihosi alla olevat verisuonet supistuvat vähentääkseen verenkiertoa, mikä säilyttää kehosi lämpötilan ja estää lämmönhukkaa.

Puolustusmekanismi

Ihosi toimii yhteistyössä immuunijärjestelmäsi kanssa ja tunnistaa infektioita aiheuttavat taudinaiheuttajat, mikä käynnistää kehon luonnollisen puolustusmekanismin.

Kosketus ja tuntoaisti

Ihossasi on miljoonia erittäin herkkiä hermopäätteitä, jotka auttavat sinua tuntemaan lämmön ja kylmyyden ja auttavat tunnistamaan mitä ympärilläsi on. Ihon hermopäätteet lähettävät signaaleja aivoihisi suojellakseen kehoasi vaaroilta ja auttaakseen sinua tuntemaan ympäröivän maailman.

Kuinka Dettol voi auttaa sinua pitämään ihosi terveenä?

Käsihygienia ja henkilökohtainen hygienia ovat avainasemassa haitallisia tauteja ja infektioita vastaan taistellessa. Huono henkilökohtainen hygienia voi aiheuttaa infektion, ihoärsytystä, ikäviä hajuja, sekä bakteerien aiheuttamia iho-infektioita.

Iho on kehomme uloin puolustusmekanismi ulkopuolista maailmaa vastaan, joten pitämällä ihon puhtaana ja kosteutettuna se myös säilyttää puolustuskykynsä ja näyttää ja tuntuu terveeltä.

Kätesi ovat kontaktissa haitallisten pöpöjen ja bakteerien kanssa päivittäin, esimerkiksi käydessäsi WC:ssä tai koskettaessasi ympärillä olevia pintoja. Tämän seurauksena hyvä käsihygienia on erityisen tärkeässä asemassa, sillä likaiset kädet ovat yksi suurimmista syistä tarttuvien tautien leviämiselle.

Dettol auttaa sinua suojautumaan lukuisilta tauteja aiheuttavilta bakteereilta pitääkseen sinut terveenä. Katso Tuotteemme-sivulta, mitkä tuotteistamme sopivat sinulle parhaiten.