GERM LARGE

Koska viimeksi mietit, kuinka pestä kädet oikein? Olet pessyt käsiäsi koko ikäsi - mutta oletko tehnyt sen oikein?

Tiesitkö, että pestäksesi kätesi huolellisesti, sinun täytyy hangata niitä yhteen saippuan ja juoksevan veden avulla vähintään 20 sekuntia? Käsiäsi pestessä voit esimerkiksi laulaa "Jaakko kulta" -laulun kahdesti, jolloin 20 sekuntia tulee täyteen.

Hyvä käsihygienia vähentää merkittävästi ripulia, oksennustautia ja muita haitallisia infektioita aiheuttavien bakteerien leviämistä. Seuraa allaolevia askeleita hallitaksesi täydellisen käsienpesun tekniikan.

Hyvä käsienpesun tekniikka

  1. Kostuta kädet juoksevan veden alla
  2. Levitä saippua käsiisi
  3. Hankaa kämmeniäsi yhteen (veden ulkopuolella)
  4. Hankaa sormiasi ja peukaloitasi ja sormenvälejä
  5. Hankaa kynsiäsi kämmeniisi
  6. Hankaa kämmenselkiä
  7. Huuhtele juoksevan veden alla
  8. Kuivaa puhtaalla pyyhkeellä tai paperiliinalla

Kaiken kiireen keskellä on helppoa unohtaa käsienpesu, joten pyri ottamaan se rutiiniksi, jolloin siitä muodostuu tapa. Jätä itsellesi muistilappu, piirrä käteesi, aseta puhelimeesi hälytys tai kirjoita muistilista paperille kunnes muistat sen ulkoa.

Käsiehygienia ulkona ja menossa

Sinulla ei ole aina mahdollisuutta pestä käsiäsi juoksevan veden ja saippuan avulla. Tämä ei ole kuitenkaan tekosyy huonolle käsihygienialle, sillä voit käyttää alkoholipohjaista käsidesiä, kuten Dettol Desinfioivaa Käsihuuhdetta, joka tappaa 99% bakteereista ja viruksista.

Levitä noin teelusikallinen käsidesiä kämmeniisi ja hiero niitä yhteen kunnes aine on täysin hälvennyt.

Tämä on erityisen tärkeää ennen ruokailua, tai jos olet ollut ruuhkaisissa paikoissa kuten kaupoissa, puistoissa tai julkisessa liikennevälineessä. Muista, että likaiselta näyttävät kädet tulee kuitenkin pestä juoksevan veden alla. Lasten käsien puhdistaminen käsidesillä vaatii aikuisen läsnäoloa ja valvontaa.