543 MOULD 740X400

Kukaan meistä ei halua jakaa kylpyhuonettaan homeitiöiden kanssa. Home on paitsi rumannäköistä, mutta se aiheuttaa myös allergisia reaktioita ja terveysongelmia. 

Estääksesi homekasvun kylpyhuoneessasi, on hyvä tieää hieman lisää asiasta. Homesieni kasvaa kosteissa ja lämpimissä ympäristöissä, joissa ei ole liian paljon ilmavirtausta. Homepilkuilla puolestaan kuvataan homekasvun aikaista vaihetta, jossa home näyttäytyy tasaisilla pinnoilla valkoisina sienimäisinä säikeinä. Kylpyhuoneen kaakeleissa ja seinissä leviävä musta home voi johtua useista erilaisista sienilajeista riippuen ympäristön kosteustasosta. 

Valvomalla kylpyhuoneesi kosteutta ja seuraamalla vinkkejämme, voit pitää kylpyhuoneesi puhtaana homeesta.

Tuuleta

Homesieni rakastaa kosteita paikkoja, joten pidä kylpyhuoneesi tuuletettuna ja kuivana, äläkä sulje sen ovea silloin kun huone ei ole käytössä. Suihkun tai kylvyn jälkeen voi olla hyvä käyttää erillistä tuuletinta kylpyhuoneen kuivaamiseen.

Puhdista kovat pinnat

Puhdista ja desinfioi kylpyhuoneen kaakelit, suihkunovet ja muut kosteutta keräävät kovat pinnat säännöllisesti. On myös hyvä käyttää kuivaa pyyhettä tai moppia ylimääräisen kosteuden poistamiseen.

Pese pehmeät pinnat

Pese suihkuverhot säännöllisesti pesukoneessa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Pese myös pyyhkeet säännöllisesti ja ripusta ne kuivumaan käytön jälkeen. Älä jätä pyyhkeitä kylpyhuoneen lattialle.

Poista homesieni

Vaikka seuraisitkin ylläolevia ohjeita huolellisesti, kylpyhuoneessasi voi silti esiintyä hometta. Voit poistaa homepilkut käyttämällä homeenpoistajaa. 

Kun olet päässyt homeesta eroon kertaalleen, et takuulla halua sitä takaisin. Muista siis puhdistaa ja tuulettaa kylpyhuoneesi säännöllisesti ja tarvittaessa asenna elektroninen kosteudenpoistaja pitämään kylpyhuone kuivana.