541 BATHROOM HOTSPOTS

Tiesitkö, että WC-altaan bakteerit muodostavat vain pienen riskin terveydellesi, vaikka altaassa onkin tahroja ja kalkkijäämiä? Bakteerit leviävät kuitenkin likaisten käsien kautta WC:n muihin osiin kuten WC-istuimeen, huuhtelijan kahvaan, sekä vesihanaan.

Varmistaaksesi kylpyhuoneesi hygienian, huomioi erityisesti sen hotspotit.

Kylpyhuoneen neljä hotspottia

Käsikontaktille altistuvat pinnat

Usein kosketetut pinnat kuten huuhtelijan kahva, WC-istuin, vesihana, ovenkahvat ja roskakorit voivat likaantua herkästi tavallisen WC-käynnin yhteydessä. Jos sinulla on pieni lapsi, joka on vasta opettelemassa vesihanan käyttöä ja WC:n huuhtelua, hygieniasta huolehtiminen on avainasemassa. Puhdista usein kosketetut pinnat säännöllisesti pesuaineella, joka puhdistaa ja desinfioi vaikeimmatkin tahrat ilman kemikaalisia jäännöksiä. Tämä on mahdollista, sillä aktiiviset ainesosat on rikottu vain hapeksi ja vedeksi.

Siivousliinat ja pesusienet

Kylpyhuoneen puhdistukseen käyttämäsi siivousliinat ja pesusienet hautovat kosteina ollessaan herkästi bakteereita. Puhdista uudelleenkäytettävät siivousliinat ja pesusienet erikseen pyykkikoneessa yli 60°C asteessa.

Henkilökohtaisen hygienian tavarat

Kuten hammasharjat ja kynsiharjat voivat saastua herkästi ja kantaa itiöitä mukanaan. Käytön jälkeen puhdista ja kuivata harjat huolellisesti ja säilytä niitä paikassa, jonne itiöt eivät pääse leviämään.

Älä unohda käsien pesua,

sillä kädet ovat yksi suurimmista ristikontaminaation aiheuttajista kotona. Muista pestä kätesi saippualla ja vedellä jokaisen WC-käynnin jälkeen.